Gazdálkodási ismeretek

Gazdálkodási- és jogi ismeretek

Az autizmussal élő fiatalok általában az önálló életvitelt segítő alapvető jogi és gazdasági ismeretekkel sem rendelkeznek - tapasztalataink szerint szinte végzettségüktől  függetlenül. Ennek orvoslására elsőként a jogi ismeretek és érdek-érvényesitő témában indítottunk felkészítő foglalkozásokat az érdeklődő fiataloknak.  Ennek sikere alapján szerveztük meg a folytatást, immár a gazdasági ismeretek témájában.

A program célja volt, hogy az résztvevő autizmussal élő fiataloknak nyújtsunk alapfokú pénzügyi ismereteket, megismerkedjenek a témához kapcsolódó szakkifejezésekkel, értelmezni tudják a tárgyhoz kötődő híreket,eseményeket. A képzés  kötetlen interaktív formában zajlott, a meglevő tudás feltérképezése után került sor új ismeretek átadására, és a téma aktualizálása segítette a megértést. Minden foglalkozásról előzetesen elkészített összefoglaló jegyzetet kaptak a résztvevők. A foglalkozássorozatot egy közgazdász vezette, egy felnőtt segítő részvétele mellett. A program tapasztalatai alapján nyilvánvaló, hogy fiataljainkat igencsak érdeklik a napi hírek,események, de az értelmezéséhez, "helyén kezeléshez" szükséges  egy szakember vezetésével működő beszélgető körben értékelniük azokat.

Gazdálkodási ismeretek - Aura Egyesület