Váltás Könnyen Érthető Verzióra

Gazdálkodási ismeretek

Gazdálkodási- és jogi ismeretek

Az autizmussal élő fiatalok általában az önálló életvitelt segítő alapvető jogi és gazdasági ismeretekkel sem rendelkeznek - tapasztalataink szerint szinte végzettségüktől  függetlenül. Ennek orvoslására elsőként a jogi ismeretek és érdek-érvényesitő témában indítottunk felkészítő foglalkozásokat az érdeklődő fiataloknak.  Ennek sikere alapján szerveztük meg a folytatást, immár a gazdasági ismeretek témájában.

A program célja volt, hogy az résztvevő autizmussal élő fiataloknak nyújtsunk alapfokú pénzügyi ismereteket, megismerkedjenek a témához kapcsolódó szakkifejezésekkel, értelmezni tudják a tárgyhoz kötődő híreket,eseményeket. A képzés  kötetlen interaktív formában zajlott, a meglevő tudás feltérképezése után került sor új ismeretek átadására, és a téma aktualizálása segítette a megértést. Minden foglalkozásról előzetesen elkészített összefoglaló jegyzetet kaptak a résztvevők. A foglalkozássorozatot egy közgazdász vezette, egy felnőtt segítő részvétele mellett. A program tapasztalatai alapján nyilvánvaló, hogy fiataljainkat igencsak érdeklik a napi hírek,események, de az értelmezéséhez, "helyén kezeléshez" szükséges  egy szakember vezetésével működő beszélgető körben értékelniük azokat.
Aurahírek
Nyílt munkaerőpiaci munkavállalás

Dolgozni vágyó autista fiatalok, figyelem!

Az AURA Egyesület 2018. év februárjától nyílt munkaerő piaci munkavállalásra való felkészítést, majd ezt követően álláskeresési és betanulási támogatást kínál autista/Aspergeres felnőttek számára. Közreműködő munkaerő-közvetítő partner a Neurodiversitas Alapítvány.

Jelentkezését vagy kérdéseit küldje el a magazona@gmail.com e-mail címre.

Jelentkezni a fenti e-mail címen 2018. január 20-ig lehet egy rövid bemutatkozó levéllel, (név, lakcím, születési dátum) amelyben leírja, milyen iskolai végzettséggel rendelkezik, dolgozott-e már valaha, (ismertesse munkatapasztalatait) és azt, hogy miért szeretne munkát vállalni. Ha rendelkezik önéletrajzzal, kérjük, azt is csatolja leveléhez.

Asperger Klub

2018. január 7-én társas-játék klubbal folytatódik az Asperger Kortárs Klubunk. A megszokott Asperger Klub január 14-től  lesz újra. Várunk szeretettel minden hónap második vasárnapján a szokott helyen és időben, ha elmúltál 17 éves!
Helyszín: Virányosi Közösségi Ház első emelet, Bp. XII. Szarvas Gábor u. 8/C
Időpont: du. 4-6 óra között.

A városnéző programok minden 4. vasárnap külső helyszínen lesznek. Mivel a helyszín változik, fontos, hogy előzetesen érdeklődj!

BOLYGÓ DONGÓ TÚRAKLUB autistáknak, testvéreknek és családoknak.
Havonta egy alkalommal tartjuk túraklubunkat minden hónap 3. vasárnapján. Túravezető: Rajczy Mátyás.

TÁRSASJÁTÉK KLUB
minden hónap első vasárnapján.
Vezeti: Berki Dávid A Társas-játék klub már 3 órától kezdődik.

Ha még nem jártál nálunk, kérünk, jelezd előre érkezésedet az  auraegyesulet@gmail.com címen vagy a 06-70-4282686 sz. telefonon Vadasné Tóth Máriának.
további híreink...
Rövidhírek
SZJA 1% támogatás
A SZJA 1% felajánlásokból az Aura Egyesület 2017. év során összesen 286.192,-Ft támogatásban részesült.
 
Köszönjük a bizalmat minden kedves támogatónknak!

A kapott összeget az egyesület közösségi programjainak működtetésére használjuk fel: Asperger Klub, Kék Kórus, ASD FOCUS Fotoklub, Társas-klub.
alarc_nelkul
Pető Judit Álarc nélkül - Autizmussal, Asperger-szindrómával élő fiatalok jelene és jövője c.  könyv megrendelhető:

peto.judit.ilona@gmail.com

http://www.alarcnelkul.hu/
Találkozó
Az OBH-ban dolgozó megváltozott munkaképességű fiatalokkal találkozott dr. Handó Tünde az OBH elnöke.

A találkozóról készült cikk itt olvasható:

PDF megnyitása
Támogatóink
Gazdálkodási ismeretek - Aura Egyesület