top of page
Keresés
  • Szerző képeHONLAP AURA

Autista Akadémia

Frissítve: 2019. ápr. 3.

Az Autista Akadémiát azzal a céllal hoztuk létre, hogy segítse az autizmussal élő fiatalok és felnőttek önérdek- és érdekérvényesítő készségeinek fejlesztését. Az önérdek érvényesítési készség fejlesztésének alapja főként a kommunikáció, az önismeret, és a társismeret, a szélesebb körű, nagyobb léptékű érdekérvényesítés az autista emberek képviseletének vonatkozásában mindenképp feltételez csoportmunkára, együttműködésre való képességet. Így a képzést ennek a négy fő vonalnak a mentén állítottuk össze.

A programot főként Asperger szindrómával élő fiatalok és felnőttek számára állítottuk össze. Elsődleges cél a fiatalok csoporttá formálása, az együttműködés, egymás iránti figyelem, nyitottság kialakítása, a másik meghallgatása, elfogadása. Önismereti gyakorlatokkal segítjük a fiatalokat önmaguk, erősségeik, képességeik, értékrendjük jobb megismerésében. A kommunikáció kiemelt fontosságú autizmussal élők esetében, így ezzel a témával sokat foglalkozunk, kiemelten a nonverbális kommunikációval.

A felnőtt, autonóm életvitel feltételezi annak tudatát, hogy az egyén a társadalom jogokkal és kötelezettségekkel rendelkező tagja, illetve mások jogait is tiszteletben tartja, kötelezettségeit teljesíti. A csoporttagokban ezt a szemléletet kívántuk erősíteni, az érdekérvényesítés, a konfliktuskezelés és a kommunikáció témáinak feldolgozásához jogtudatosító tréningelemek is kapcsolódtak.


A program szakmai vezetője: Székely Veronika szakképzett coach, tréner 

Helyszín: Montázs Art Café, 1119 Budapest, Vahot u. 14.

http://montazsartcafe.hu/



457 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page