Kiadványok

borito_001.png

Így színes a világ – autizmus belülről

Ennek a füzetnek a szerzői nem szakemberek, pontosabban nem az autizmus szakemberei. Legértőbb ismerői, értői, ha tetszik, szakemberei azonban gyermeküknek vagy testvérüknek és így gyermekük/testvérük autizmusának. Nem áldozatok ők, hanem - ahogy egy szülő fogalmazta – merész hegymászók. Fogadják szeretettel és nyitottsággal azt a képet, amit útjuk során, akár a hegy tetejéről, akár a völgyekből látnak. (Idézet a kiadvány bevezetőjéből.)

A kiadvány 2013. évben a TÁMOP-5.5.2-11/1-2012-0021 „KONTAKT. Önkéntes munkát motiváló, támogató és fejlesztő programok az AURA Autistákat Támogató Közhasznú Egyesület, a Nemzetközi Cseperedő Alapítvány és az Autisták Országos Szövetsége szervezésében” c. pályázat keretében született meg, igazi érzékenyítő összeállítás, amely hozzájárul, hogy tisztábban lássunk, ha családokkal vagy érintettekkel találkozunk. Köszönet érte a szerzőknek és a kiadvány szerkesztőinek.

Szerzők: Bors Krisztián, Kapitány Imola, Krajcsovicz Rita, Nagy Orsolya, Soproni Emőke.

Szerkesztette: Simó Judit, Nagy Orsolya Grafika: Czuczor Renáta

 

006aura 001.jpg

Foglalkozzunk vele!  "Fókuszban az autizmussal élő emberek támogatott lakhatása"

 

Helyzetelemzésekkel külföldi tapasztalatok alapján mutatják be a szerzők a támogatott életviteli modell és lakhatás alapjait, majd kísérletet tesznek a lehetséges hazai modellek vázolására és fogyatékosság-specifikus vizsgálatára. A pénzügyi szempontok áttekintését követően a kötet végén megfogalmazódik az Aura Egyesület több éves gyakorlatán alapuló ajánlása. A  kiadvány 2011-ben készült az Aura Egyesület , az AOSZ és a Mosoly Otthon Alapítvány együttműködésében egy angliai tanulmányutat követően, számos elismert hazai szakértő közreműködésével. 

001aura 001.jpg

 Foglalkozzunk vele!  "Útmutató munkáltatóknak Asperger szindrómával élő személyek foglalkoztatásához".

A 2013-ban készült kiadvány nyíltmunkaerő-piaci munkáltatóknak és HR szakembereknek szól, amelyet 2018-ban átdolgozás után ismételten kiadtunk. A füzet könnyen érthetően, szemléletesen mutatja be a munkavállalói csoport erősségeit. Szerző: Farkas Edit gyógypedagógus, foglalkozási rehabilitációs szaktanácsadó, autizmus szakértő. Szerkesztő: Vadasné Tóth Mária, az illusztrációkat Czuczor Renáta gyógypedagógus készítette. 

005aura 001.jpg

 "Fókuszban az autizmussal élő emberek egészségügyi ellátása"

A sok hasznos gyakorlati tanácsot tartalmazó füzet egészségügyben dolgozók számára készült, a Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával 2011-ben. A kötet szerzője Széplaki Mirjam, (akinek egyik fia szintén autizmussal él) a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának oktatója. Kitér  az az alapfogalmakra,  autizmussal élő személyek egészségügyi  szakellátásához kínál egyedi módszereket, bevált trükköket, megfontolandó biztonsági szempontokat. A kis füzetet szülők figyelmébe is ajánljuk.

 
AURA 2019 évi Közhasznúsági Jelentése (tartalmi):
AURA 2019 évi Közhasznúsági Jelentése (mérleg):
AURA 2018 évi Közhasznúsági Jelentése (tartalmi):
AURA 2018 évi Közhasznúsági Jelentése (mérleg):
AURA 2017 évi Közhasznúsági Jelentése (tartalmi):

AURA 2017 évi Közhasznúsági Jelentése (mérleg): 

AURA 2016 évi Közhasznúsági Jelentése (tartalmi):

AURA 2016 évi Közhasznúsági Jelentése (mérleg): 

AURA 2015 évi Közhasznúsági Jelentése (tartalmi):

AURA 2015 évi Közhasznúsági Jelentése (mérleg): 

AURA 2014 évi Közhasznúsági Jelentése (tartalmi):

AURA 2014 évi Közhasznúsági Jelentése (mérleg): 

Archívum 2013

 

"KONTAKT" - Önkéntes munkát motiváló, támogató és fejlesztő programok az AURA Autistákat Támogató Közhasznú Egyesület, a Nemzetközi Cseperedő Alapítvány és az Autisták Országos Szövetsége szervezésében  (2012.11.15-2013.11.14.)

Zárótanulmány (TÁMOP-5.5.2-11/1-2012-0021 ")